Reklam
  • Reklam
  • Reklam
Hamburg Merkezli Pomak Torbeş .Goranski Birleşik Konfederasyonu...
Reklam
Atilla Dogan

Atilla Dogan

Pomak Örgütlenmesine yorumlar

Hamburg Merkezli Pomak Torbeş .Goranski Birleşik Konfederasyonu neden Kuruldu? Resmi Açıklaması Neden Yok ?

14 Aralık 2015 - 13:45 - Güncelleme: 11 Temmuz 2017 - 04:20

Pomak Ulusal etnik varolma mücadelesinde Avrupa + Balkanlar ile Avrupa + Balkanlar dışında kalan diğer göç edilmiş ülkelerdeki Pomak örgütlenmelerin son degerlendirmesini yaptığımızda bakış açıları bir çok kişinin değişebilir...

Daha ilk başlarda Ne olduğunu bilemediğimiz ve bilinmeyen bir dizi internet Pomak örgütlenmelerinin bir araya getirdiği sanal bir halkanın, yani sanal Pomak örgütlenmelerinin, her bir zincirin zayıf halkalarından koparak paramparça olacağını , Sanal örgütlenmenin yüremeyecegi  gerçeğini bize bu olgu Pomak ulusal varolma mücadelesi içindeki bu süreç maalesef göstermişti.

Bu dönemden sonra  Pomak halkın coşkusunu disiplinli örgütlü bir kitlesel birlikteliğe dönüştüremeyen hareketlerin ise, hiçbir zaman kalıcı olamayacağı biliyorduk .

  Pomak etnik ulusal varolma mücadelesi çekirdek merkez örgütlenmesinin çevresinde merkez yürütme çemberi ile oluşmuş bir yapılanma ve bu yapılanmaların tüm Pomak il ve ilçelerine dağılmış bölge yürütmeleriyle, derneklerle  donanmış etnik ulusal Pomak kitlesi icinde oluşmuş bir örgütlenmeyle Pomak halkı örgütlenmesinin bu denli büyük coşkulu olmasının provokete edileceğini de daha önceden düşünmüş fakat tam olarak önlemini alamamış Merkezi düzeydeki Beyin Kadrolarda kopukluklar dalgalanmalar yaşamıştık.

 Bu yüzden merkez örgütlenmesinin çevresinde merkez yürütme çemberi ile oluşmuş bir yapılanma ile merkezi düzeyde taban yani Pomak kitlesi ile bütünleşme ve örgütlenmeyi tabana indirme kararları aldık . Ayni es zamanda ise Avrupa ve Balkanlardaki Pomak kimlik mücadelesi içinde olan kurum ve kuruluşlara diplomatik bağlar kurduk.  Avrupa birliği içindeki ülkelerde yaşayan kişilerle temasa geçip destek amaçlı AB merkezlerinde bulunan  Almanya vb  gibi Ülkelerde yeni Pomak Oluşumlarına federasyon, dernek gibi yapılanmalara gittik ..

Balkanlar ve Avrupada bulunan ve aslolan  Pomak kimliğinin örgütlenmesindeki dernek , federasyon yada  çatı dernekleri ile Pomak kültür kurumlarını oluşturan örgütlenmeler Pomak kültür ve var olma mücadelesinde ayakları yere basan , kalıcı , alt yapısı ve temel duvarları saglam örgütlenmeleri oluşturdular. Avrupa ve Balkanlardaki Pomak kurum ve kuruluşları belli bir disiplin içinde uluslararası platformlarda diplomatik ve hukuk mücedelesi vermeye , gerekli olan bilgilendirmeleri zaman zaman resmi internet web siteleri ve basın kuruluslari ile Pomak kamuoyuna duyurmaya başladılar. 

Balkanlar ve Avrupa dışında kalan  Pomak etnik ulusal varolma mücadelesinin gerici, yobaz sermaye tarafından ele geçirilmiş olması ve bu yörüngede örgütlenmesi Pomak kimliğinin gerçek boyutlarını ve kalıcılığını öne çıkarmak için degil , Pomak  kültürünü ve dilini eritmek asimile ederek yok etmek için olduğu 1 sene süren bir dizi toplantılardan sonra karara bağlandı Avrupa ve balkanlarda Yapılan değerlendirme toplantılarında

Bu olgunun Avrupada - Balkanlarda bulunan Pomak Kurum ve Kuruluslari tarafından çok net bilindiginden dolayı sürec öncesinde Gerici - Yobaz sermaye tarafından içi boş fakat balon gibi şişirilen Pomak örgütlenmeleri ile bağlantıda bulunan her bir suni kurum , kuruluş, dernek yada federasyonlar ile  Diplomatik, siyasi, organik bağlantılarımızı, bilgi alışverişini ortak güç birliği gibi ilişkilerimizi askıya aldık ..Bu kararımızla acil bir önlem olarak   Pomaklara daha çok zarar verilmesinin önüne geçtik..

Örgütlü bir halkı hiçbir güç yenemez ilkesi ile hareket eden bizler Avrupa+Balkanlar birleşik platformu olarak  İsviçre Zürih Üniversitesine önerge olarak verdiğimiz  Pomak Tarih ve kültürünün araştırılması Arşivlerin açılması.  

Rodop Muvakkat Hükümeti ( Pomak Timras Devleti ) Resmi Tarih kayıtlarına gerçek ismi ile geçirilmesi bunun için diplomatik ve hukiki bir süreç başlatması ile ilgili AGiK Azınlıklar Toplantısı Cenevre 2016 Subat deklerasyonuna açıklanmış olan  yazılı öneriyi verdik.

Gelinen bu aşamalardan sonra Birleşmiş Milletler Pomak örgütlenmeleri  Avrupa+ Balkan Birleşik Konseyi icinde Bulununan Almanya , Bulgaristan Makedonya, Yunanistan, Arnavutluk ve Kosova daki Pomak örgütlenmelerini  muattap alarak davet etmis ve Birlesmis Milletler ile  ilk üst düzeyde Uluslararası Diplomatik Pomak hareketliliği başlatmıştır. 

Sonuc olarak gelinen Nokta Avrupa+Balkan Birleşik Konfederasyonu. 

Pomatsi , Torbeski , Goranski Birlesik KONFEDERASYON alt yapısı Çalışmaları , üç başkanlı sistem ,Birlesik Pomak  Konseyi üzerinde çalışmak için  yoğun bir diplomasi trafiği yasanarak  Merkezi Almanya Hamburgda  bulunan Birleşik P.T.G.Konfederasyonun yasal zeminleri oluşturulmuş ve çalışmalarına başlamıştır. 

2 Federasyon. 9 Dernek . 4 Komite nin yer aldığı .Altı  Ülkede Bulunan Pomak resmi Kurumları tarafından imza , resmi kurum mühürleri , gerekli yasal evraklar  ile kayıt altına alınarak  genel bir Toplantı ile kararlaştırılmıştır. ,  Temsilciler Kurulu  , Başkanlar Kurulu , Denetleme Kurulu , Disiplin Kurulu Gibi genel ve alt yapısında bir cok kurullardan oluşan bir yapıdır.   Bölge temsilcilikleri ve çeşitli Komisyonlar aktif olarak  yapılandırılmıştır..  Almanya, Arnavutluk, Bulgaristan ,Kosova ,Makedonya,  Yunanistan Bölge Tesmsilcilikleri ile Pomak , Torbes, Gorani Başkanlıkları ve yönetim Kurulları otonom hareket edecek bicimde şekillendirilmiş. Konfederasyon Tüzügü ilk genel Kongreye kadar geçici olarak kabul edilmiştir. 

Resmi Duyurularını 1. Genel Kongresinden Sonra deklerasyon ve kurulus bildirgesi olarak  yapacaktır.

POMAK BİRLEŞİK KONFEDERASYONU / HAMBURG

Bu yazı 2242 defa okunmuştur .

Son Yazılar